sobota, 23 novembra, 2024

Celkom triezvy Izidor

Tortový korpus: 150 g práškového cukru, 150 g masla, 4 vajcia, 120 g mletých orechov, 70 g polohrubej múky, 1 č. l. prášku do pečiva

Tortový korpus: Žĺtky s cukrom som vyšľahal do peny, prišľahal zmäknuté maslo. Do polohrubej múky som zamiešal prášok do pečiva, primiešal k žĺtkom, cukru a maslu. Jemne som vmiešal sneh z bielkov.

Marhuľový džem

Marhuľový džem som natrel na upečený tortový korpus.

Orechová plnka: 200 g mletých orechov, 100 g. práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 50 g masla

Orechová plnka: Orechy, cukor, vanilkáč a maslo som zmiešal spolu. Navrstvil na tortový korpus.

Kakaový krém: 6 žĺtkov, 100 g cukru, 3 polievkové lyžice kakaa, 250 g masla

Kakaový krém: Žĺtky s cukrom som šľahal nad parou do hustejšieho bledého krému. Nechal vychladnúť pod mikrotenovým sáčkom (kto ako, možno použiť aj potravinársku fóliu). Po vychladnutí som všľahal maslo a kakaom. Navrstvil na orechovú plnku.

Čokopoleva: 100 g kvalitnej horkej čokolády, Cera

Čokoládu rozpustíme v Cére. Ja to dokážem iba tak, ale bežne sa to robí nad horúcou vodou. Natriem na kakaový krém. Ozdobil som to mandľovými lupienkami.

Keď niekomu nebude zdať, že je triezvy, tak Umom môže natrieť tortový korpus a Um zamiešať do orechovej plnky, ale aby potom nebola riedka.

eRZetko praje dobrú chuť ku kávičke.  

.

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Sem zadajte svoje meno

This site is protected by wp-copyrightpro.com