sobota, 23 novembra, 2024

Kapusta s hrachom

Tradičné jedlo z Bobrovca na Liptove

Prísady: Suchý hrach, kyslá kapusta, soľ, cesnak, masť, múka, slaninka

Príprava: Suchý, vopred namočený hrach uvaríme v troche vody nahusto ako prívarok. Osolíme, pridáme rozotrený cesnak a zápražku. osobitne v druhom hrnci varíme kyslú kapustu, ktorú zahustíme taktiež zápražkou a poprípade dochutíme. Jedlo podávame spolu – na jednu stranu taniera dáme hrach, na druhú kapustu. Všetko polejeme rozškvarenou slaninkou. Ak chceme pripraviť slávnostnejšie jedlo, varíme v hrachu údené bravčové koleno, ale potom už jedlo nepolievame rozškvarenou slaninou, ale pridáme plátok mäsa.

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Sem zadajte svoje meno

Predchádzajúci článok
Ďalší článok

This site is protected by wp-copyrightpro.com