Menší kel, stredná cibuľa, 3 strúčky cesnaku, soľ, mletá paprika, mleté čierne korenie, rasca, 4 zemiaky
Zásmažka: masť, hladká múka, paprika
Cibuľu nakrájame na drobno a pretlačeným cesnakom usmažíme do sklovita so soľou. Pridáme rascu a mletú papriku a opatrne (aby paprika nezhorkla – nezhorela) miešaním spojíme s cibuľou. Pridáme na jemno nakrájaný kel, na štvrtky zemiaky (pozor: zemiakmi môžeme kelový prívarok zahustiť, kto nechce použije zásmažku, potom dáme menej zemiakov). Posmažíme. Zalejeme vodou a dusíme. Ja som pridal aj papričky jalapeno. Keď sú zemiaky a kel mäkký pridáme zásmažku: na panvicu dáme masť, dáme hladkú múku, keď je do zlata pridáme mletú papriku, pár sekúnd posmažíme a zalejeme trochou vody a zasa necháme prejsť varom.
Pridáme ku kelu. Kto neurobil zásmažku zahustí dvomi pretlačenými, uvarenými zemiakmi z kelu.
Usmažíme klobásu.
Ja som na tanieri ešte pokvapkal výpekom s klobásy a tekutým korením.
Podávame s pečivom alebo chlebom.
Dobrú chuť.