Korpus: 200 g masla, 100 g práškového cukru, 250 g hladkej múky, štipka soli
Karamel: 100 g masla, 100 g trstinového cukru, 397 g sladeného kondenzovaného mlieka, 1 lyžička soli
Poleva: 150 ml smotany na šľahanie (33 %), 150 g horkej čokolády
Korpus: Maslo, cukor, múku a soľ som vymiešal v robote s nadstavcom lopatka. Cesto premiestnil do tortovej formy s Ø 19,5 cm a dôkladne utlačil lyžicou.
Tip: Aby bolo cesto dôkladne upečené, rovnomerne ho poprepichujte vidličkou.
Piekol som v rúre vyhriatej na 170 °C približne 25 minút.
Karamel: V hrnci som zmiešal maslo, cukor, sladené kondenzované mlieko a soľ. Varil do zhustnutia a naniesol na upečené cesto.
Tip: Karamel nanášame na upečený korpus veľmi rýchlo, pretože rýchlo tuhne.
Poleva: Smotanu na šľahanie som zohrial. Čokoládu nalámal do misy na menšie kúsky. Horúcu smotanu som nalial na čokoládu a nechal približne 1 minútu postáť. Následne ju som ju rozmiešal a nalial na vychladnutý karamel. Koláč necháme stuhnúť v chladničke ideálne do ďalšieho dňa ak to vydržíte, ja nie.
Piekol eRZetko a praje dobrú chuť ku kávičke.