sobota, 23 novembra, 2024

Milionárska torta

Korpus: 200 g masla, 100 g práškového cukru, 250 g hladkej múky, štipka soli

Karamel: 100 g masla, 100 g trstinového cukru, 397 g sladeného kondenzovaného mlieka, 1 lyžička soli

Poleva: 150 ml smotany na šľahanie (33 %), 150 g horkej čokolády

Korpus: Maslo, cukor, múku a soľ som vymiešal v robote s nadstavcom lopatka. Cesto premiestnil do tortovej formy s Ø 19,5 cm a dôkladne utlačil lyžicou.

Tip: Aby bolo cesto dôkladne upečené, rovnomerne ho poprepichujte vidličkou.

Piekol som v rúre vyhriatej na 170 °C približne 25 minút.

Karamel: V hrnci som zmiešal maslo, cukor, sladené kondenzované mlieko a soľ. Varil do zhustnutia a naniesol na upečené cesto.

Tip: Karamel nanášame na upečený korpus veľmi rýchlo, pretože rýchlo tuhne.

Poleva: Smotanu na šľahanie som zohrial. Čokoládu nalámal do misy na menšie kúsky. Horúcu smotanu som nalial na čokoládu a nechal približne 1 minútu postáť. Následne ju som ju rozmiešal a nalial na vychladnutý karamel. Koláč necháme stuhnúť v chladničke ideálne do ďalšieho dňa ak to vydržíte, ja nie.

Piekol eRZetko a praje dobrú chuť ku kávičke.

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Sem zadajte svoje meno

Predchádzajúci článok
Ďalší článok

This site is protected by wp-copyrightpro.com