Prísady: Kyslá kapusta, bravčové plece bez kosti, údená klobása, cibuľa, sladká paprika, čierne mleté korenie, cesnak, soľ
Príprava: Nie je síce sezóna kyslej kapusty, ale tento recept je tak chutný, že si na ňom môžete pošmakovať kedykoľvek chcete – respektíve kedykoľvek, keď budete mať doma kyslú kapustu 🙂
Očistenú a nakrájanú cibuľu opražíme do zlatista, pridáme na kocky nakrájané bravčové plece, posypeme mletou paprikou, čiernym korením, mierne osolíme, pridáme roztlačený cesnak a dusíme vo vlastnej šťave. Občas mäso pomiešame, v prípade potreby trocha podlejeme vodou. Keď je mäso polomäkké, pridáme kyslú kapustu a spolu s mäsom dusíme dovtedy, kým kapusta nezmäkne. Pred koncom dusenia pridáme na kolieska nakrájanú údenú klobásu a všetko dobre premiešame. Na záver ešte jedlo dochutíme cesnakom a podľa potreby dosolíme (ale pozor – pretože aj kapusta, aj mäso už je slané!)
Podávame s chlebíkom a priebežne sa olizujeme aj za ušami 😉
Dobrú chuť!