Rýchly a ľahký čokoládový koláč z mixéra

24

3 vajcia, 1 šálka cukru, štvrtina šálky mlieka, pol šálky oleja, vanilka, 1 a ½ šálky hladkej múky, 3 lyžice kakaa, 1 lyžica pdp

Na krém: 2 a ½ lyžice kakaa, štvrtina šálky vody, šľahačka (môžete použiť šľahačku v prášku, alebo smotanu na šľahanie, ktorú ochutíte cukrom. Ak pracujete so šľahačkou v prášku, použite 3 balenia a 450 ml studeného mlieka)

Na polevu: pol pohára cukru, pol šálky kakaa, pol šálky mlieka, pol pohára oleja, vanilka

Plech: 25 × 40. Mlieko na preliatie

Do mixéra dáme cukor, vajcia a všetky tekuté prísady na cesto (mlieko, olej) a vanilku. Rozmixujeme spolu na jednotnú zmes.

Sypké prísady zmiešame v miske (preosiata múka, kakao, prášok do pečiva). Vymiešame jednotné cesto, ktoré navrstvíme do vymastenej a vysypanej formy.

Pečieme cca 25 minút na 170 °C. Upečený koláč popicháme špáradlom a prelejeme mliekom.

Na krém si vyšľaháme smotanu. Kakao zmiešame s vodou a zmiešame so smotanou. Natrieme na koláč.

Na polevu všetko zmiešame, necháme prevariť a nalejeme na vrch koláča.