Jednoduchá a silná polievka
Prísady: 1 väčšia mäsová kosť (z karé alebo krkovičky), 2 lyžice krúp, 2 – 3 zemiaky, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, soľ, mleté čierne korenie, rasca, 2 lyžice masla, 1 lyžica hl. múky
Čas prípravy: 55 min.
Príprava: Kosť uvaríme a oberieme od mäsa. Vývar precedíme, dáme doň mäso, pridáme krúpy a dáme variť. Zemiaky ošúpeme, umyjeme a pokrájame. Spolu s ošúpanou cibuľou pridáme k polomäkkým krúpam. Medzitým si s masla a hladkej múky urobíme zápražku, zalejeme studenou vodou, rozmiešame a vlejeme do polievky. Osolíme, okoreníme a po odstavení z ohňa vmiešame rozotretý cesnak. Dobrú chuť!
Zdroj: Sedliacka polievka