utorok, 22 októbra, 2024
ÚvodReportážeCyklistický guláš na DuTaF-e v Dubnici nad Váhom

Cyklistický guláš na DuTaF-e v Dubnici nad Váhom

Neúnavný organizátor, aj cez jeho zdravotný stav, Medzinárodných majstrovstiev Dubnice nad Váhom vo varení gulášu Stanislav Holec za ŠKC Dubnica nad Váhom zorganizoval ich aj tento rok a tom už XIV. ročník v peknom prostredí Malého humna na DuTaF-e v Dubnici nad Váhom.

Aj cez sychravé počasie na DuTaf – e vládla dobrá nálada. Aj dážď dal o sebe vedieť, sem tam aj výdatne kropil areál. Na nálade to neubralo. 6 súťažných tímov, seniorov z cyklistickej histórie sa snažilo, aby ten ich guláš bol ten najlepší. Medzi družstvami zo Spartaku Dubnica nad Váhom, Interu Bratislava, Dukly Trenčín, Moto Marshalls, Okolo Slovenska boli tu vidieť osobnosti cyklistiky ako Pavol Gálik, Pavol Čambal, Peter Prívara, Pavol Zeman. Súťaže sa zúčastnila aj rodina priateľov cyklistiky a gulášu Moškovci.

Hoci niektorí mali problém s ohňom pod kotlom, rozbehlo sa to. Na úvod sa smažila na masti nadrobno nakrájaná cibuľka. Medzi súťažiacimi tímami chodil hlavný porotca, aby zistil z čoho je ten ich guláš, samozrejme bol ochotný poradiť. Tak zistil, že je pripravené hovädzie, bravčové, ale aj divina. Cibuľka dosmažená, mäsko pripravené, nakrájané a hop do kotla. Hlavné ingrediencie sú v kotlíku, teraz iba miešať, aby neprihorelo a opatrne prikladať na oheň. Pridávajú sa zemiaky, niekto lečo, niekto papriku, niekto paradajky, niekto nie. Gulášik buble. Čas na koreniny. Koštuje sa, degustuje, čí to má ten správny šmak, či je mäsko dovarené – mäkké. Ten potrebuje ešte čas kratší, ten dlhší. Organizátor súťaže odpískal koniec varenia.

Na stole pre porotu sú lístočky s číslami a vedúci družstiev inkognito kladú svoje guláše na čísla tak, aby porota nevedela komu, ktorý guláš patri. Porota zasadla na čele s doktorom Jánom Jankovičom, pani Darinou Jankovičovou, veterinárnou potravinovou inšpektorkou v Mäsokombináte v Púchove a pani Vierou Frimelovou. Podľa predsedu poroty hodnotenie bola ťažká úloha a súťažiaci im to vôbec neuľahčili. Hodnotili chuť, vôňu, výzor, dovarenie jednotlivých ingrediencií, dochutenie. Po ťažkom rozhodovaní vyniesla verdikt.

Video tu: https://www.youtube.com/watch?v=X6FbZAPJgWs&t=43s

  1. miesto Moškovci

2. miesto: Inter Bratislava

3. miesto Okolo Slovenska

Mimoriadne ocenenie dostali: za častú účasť Pavol Čambal

Peter Prívara – prezident Slovenského zväzu cyklistiky (SZC)

Stanislav Holec za dlhoročné organizovanie Medzinárodných majstrovstiev Dubnice nad Váhom vo varení gulášu

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Sem zadajte svoje meno

This site is protected by wp-copyrightpro.com