180 g mäkkého hrudkovitého tvarohu, 6 lyžíc mlieka, 6 lyžíc oleja, 50 g kryštál. cukru, 1 balík vanilkového cukru, 300 g hladkej múky, 1 balík kypriaceho prášku, 600 g sliviek, mandľové lupienky, sekané vlašské orechy
Na drobenku: 120 g práškového cukru, 120 g masla, 60 g polohrubej múky
Tvaroh som dal do misky, pretlačil lyžičkou, pridal mlieko, olej, 50 g cukru a balíček vanilkového cukru, premiešal.
Múku som zmiešal s kypriacim práškom a pridal k tvarohovej zmesi, vypracoval cesto.
Rúru som predohral na 170 °C, tortovú formu 24 cm vymastil masťou, posypal múkou. Cesto som rozvaľkal na kruh väčší ako forma a uložil do tortovej formy tak, aby cca do polovice bokov formy bolo cesto. Posypal mandľovými lupienkami a posekanými orechmi. Slivky som nakrájal na štvrtky, uložil na orechovo-mandľovú vrstvu.
Z masla, práškového cukru a polohrubej múky som urobil prstami drobenku a nadrobil na koláč.
Piekol som 35 – 40 min., po 20 min. prikryl vrch papierom na pečenie, aby neprihorelo.