utorok, 25 marca, 2025
ÚvodVarte s eRZetkom a Jankom HraškomKurací paprikáš s haluškami

Kurací paprikáš s haluškami

Kuracie štvrtky, 1 ks cibuľa, bravčová masť alebo olej, alebo husacia masť, 1 lyžica mletej červenej papriky, 4 bobkové listy, soľ, mleté čierne korenie, mletá rasca, kurací bujón, šľahačková smotana, lyžica hladkej múky

Halušky: polohrubá múka, vajce, soľ, vlažná voda

Kuracie štvrtky: oddelil som stehno a ostatné ešte na polovice. Cibuľu so nakrájal na drobno a usmažil so soľou. Pridal som kuracie časti a osmažil na zatiahnutie.

Keď už mäsko zatiahnuté pridal som bobkové listy, mletú červenú papriku, mleté čierne korenie a mletú rascu. Zalial som horúcou vodou a pridal kurací bujón

Potom som zalial horúcou vodou, osolil, okorenil, pridal mletú rascu a bujón a varil som až kým mäso nezmäkne. Samozrejme premiešaval popri varení.

Keď už ide mäso od kosti, obral som ho, pokrájal a vložil naspäť do šťavy a prehrial.

Do šľahačkovej smotany som dal 1 lyžicu hladkej muky, vymiešal a vlial do šťavy s kuracím mäsom a prehrial.

Halušky: do misky som si rozbil vajce, rozšľahal a pridával múku, toľko aby vzniklo tuhšie cesto. Ak sa Vám podarí prisypať viacej múky prilejeme trochu vlažnej vody na rozriedenie. Keď je cesto hotové, nechal som ho odpočinúť, kým nezovrie voda v hrnci. Keď už vrie, cez haluškár dávam halušky do vriacej vody. Keď vyplávajú na povrch sú hotové.

Dobrú chuť praje eRZetko

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Sem zadajte svoje meno

This site is protected by wp-copyrightpro.com