Kuracie štvrtky, 1 ks cibuľa, bravčová masť alebo olej, alebo husacia masť, 1 lyžica mletej červenej papriky, 4 bobkové listy, soľ, mleté čierne korenie, mletá rasca, kurací bujón, šľahačková smotana, lyžica hladkej múky
Halušky: polohrubá múka, vajce, soľ, vlažná voda
Kuracie štvrtky: oddelil som stehno a ostatné ešte na polovice. Cibuľu so nakrájal na drobno a usmažil so soľou. Pridal som kuracie časti a osmažil na zatiahnutie.
Keď už mäsko zatiahnuté pridal som bobkové listy, mletú červenú papriku, mleté čierne korenie a mletú rascu. Zalial som horúcou vodou a pridal kurací bujón
Potom som zalial horúcou vodou, osolil, okorenil, pridal mletú rascu a bujón a varil som až kým mäso nezmäkne. Samozrejme premiešaval popri varení.
Keď už ide mäso od kosti, obral som ho, pokrájal a vložil naspäť do šťavy a prehrial.
Do šľahačkovej smotany som dal 1 lyžicu hladkej muky, vymiešal a vlial do šťavy s kuracím mäsom a prehrial.
Halušky: do misky som si rozbil vajce, rozšľahal a pridával múku, toľko aby vzniklo tuhšie cesto. Ak sa Vám podarí prisypať viacej múky prilejeme trochu vlažnej vody na rozriedenie. Keď je cesto hotové, nechal som ho odpočinúť, kým nezovrie voda v hrnci. Keď už vrie, cez haluškár dávam halušky do vriacej vody. Keď vyplávajú na povrch sú hotové.
Dobrú chuť praje eRZetko