V Centre neziskových organizácií v Dubnici nad Váhom ZO JDS č. 2 zorganizovala v rámci svojej členskej schôdze 7. ročník Festivalu gastronomických chutí.
Schôdza sa začala spomienkou a minútou ticha za zomrelého člena ich Základnej organizácie Jána Marienku. Potom sa už niesla v tradičnom duchu, plánmi ZO na nasledujúce obdobia, ale už aj na čas roka 2025.
Že táto schôdza bude výnimočná bolo vedieť na pripravenom stole gastro výrobkami. Skúsenosť gazdiniek seniorskom veku sa nezaprela ani na 7. ročníku Festivalu gastronomických chutí. Prezentovali sa sladkými a slanými jedlami, ale aj polievkami ako napr.: šutelicou, krémovou hokaido polievkou, zeleninovou. Popasovali sa so sladkým a slaným. Šaláty, zákusky, koláče, bábovka, plnené chutné lokše, vlastne určite všetko bolo chutné, pizza kolieska, pirohy na viac spôsobov, taniere s údeninami so syrom, chutná všetkého chuť. Ťažko sa čakalo na koniec schôdze. Každý chcel ochutnať čo navarila, napiekla priateľka pri stole, čo dobre vyzeralo. Pieklo sa aj z drahého masla a sem tam z nedostatku vajec.
Predsedníčka základnej organizácie mi povedala: „Už to organizujeme siedmi krát. Je tu tridsaťjeden jedál, minulý rok bolo štyridsať. Každý rok sme mali jedlá na inú tému. Mali sme jedlá zo zemiakov, potom s kapustou, fazuľou, zeleninou, babičkine jedlá. Teraz sme to dali tak všeobecne, pretože tie slovenské ingrediencie sme už minuli. Teraz sme dali, kto má čo rád nech prinesie. Jedlá sa museli doma urobiť.“
Predsedníčka ešte raz aj touto cestou poďakovala všetkým kto niečo navaril, napiekol, pripravil a priniesol.
Schôdza z gastroprílohou mala veľmi dobrú atmosféru prísľubom na budúci rok.