Žĺtky: 3 ks, práškový cukor 3 PL, maslo 150 g, múka hladká 300 g, kypriaci prášok do pečiva 1 bal., mlieko 3 pl
Plnka: mleté vlašské orechy 200 g, práškový cukor 200 g, bielky 3 ks
Lekvár
Cesto: Vyšľahal som žĺtky s cukrom do peny. Pridal mäkké maslo, hladkú múku s práškom do pečiva a nakoniec 3 lyžice mlieka. Cesto som vypracoval.
Plnka: Vyšľahal som bielky s cukrom do peny, potom primiešal mleté vlašské orechy.
Cesto som rozdelil na tri časti. Dve vyvaľkal na veľkosť plechu. Použil som plech 24 x 20 cm).
Jednu vyvaľkanú časť cesta som dal na vymastený plech, potrel lekvárom, priložil druhé vyvaľkané cesto a navrstvime orechovú plnku. Tretiu časť cesta som rovnomerne nastrúhal na hrubom strúhadle na vrch koláča. Piekol vo vyhriatej rúre na 180 °C , 25 – 30 minút.