nedeľa, 5 januára, 2025

Hnetené orechové rezy

Žĺtky: 3 ks, práškový cukor 3 PL, maslo 150 g, múka hladká 300 g, kypriaci prášok do pečiva 1 bal., mlieko 3 pl

Plnka: mleté vlašské orechy 200 g, práškový cukor 200 g, bielky 3 ks

Lekvár

Cesto: Vyšľahal som žĺtky s cukrom do peny. Pridal mäkké maslo, hladkú múku s práškom do pečiva a nakoniec 3 lyžice mlieka. Cesto som vypracoval.

Plnka: Vyšľahal som bielky s cukrom do peny, potom primiešal mleté vlašské orechy.

Cesto som rozdelil na tri časti. Dve vyvaľkal na veľkosť plechu. Použil som plech 24 x 20 cm).

Jednu vyvaľkanú časť cesta som dal na vymastený plech, potrel lekvárom, priložil druhé vyvaľkané cesto a navrstvime orechovú plnku. Tretiu časť cesta som rovnomerne nastrúhal na hrubom strúhadle na vrch koláča. Piekol vo vyhriatej rúre na 180 °C , 25 – 30 minút.

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Sem zadajte svoje meno

This site is protected by wp-copyrightpro.com