nedeľa, 24 novembra, 2024

Holubky

Mleté mäsko zabalené v kapustnom liste – jednoducho holubky, golubce, golubky…

Prísady: 500 g mletého mäsa, hlávka kapusty, 120 g varenej ryže, 2 dcl kyslej smotany, 1 cibuľa, 1 vajce, paradajkový pretlak, masť, ocot, cukor, soľ, korenie

Čas prípravy: cca 1,5 hod.

Príprava: Kapustu povaríme 4 – 5 minút, rozoberieme na listy a necháme oschnúť (alebo môžeme kapustu rozobrať na jednotlivé listy ešte pred varením). Tuhú časť vyrežeme. Mleté mäso zmiešame s ryžou, vajcom, osolíme, okoreníme, utvoríme valčeky a balíme do kapustných listov. Ak sa vám balíčky rozbiehajú, nebojte sa použiť niť na ich skrotenie a obviažte ich. Kastról vymastíme a poukladáme doň valčeky, podlejeme vývarom z kapusty a dusíme 20 min. Cibuľu speníme, pridáme pretlak a trocha vývaru a dobre rozmiešame. Touto zmesou zalajeme golubky tak, aby boli ponorené a dusíme ďalších 30 min. Na záver vmiešame smotanu, podľa chuti cukor a ocot (ja som vynechala ocot aj cukor a na záver som kastról s golubkami dala zapiecť do rúry – vynikajúce!!). Podávame s ryžou alebo s chlebíkom, neprehlúpite ani so zemiakmi. Dobrú chuť!

Zdroj: Holubky

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Sem zadajte svoje meno

This site is protected by wp-copyrightpro.com