nedeľa, 6 októbra, 2024
ÚvodVarte s eRZetkom a Jankom HraškomJablkový víchor s čokoládou a kyslou smotanou

Jablkový víchor s čokoládou a kyslou smotanou

5 ks jabĺk, 625 g polohrubej múky (2 a ½ hrnčeka), 250 g kryštálového cukru (1 hrnček), 250 ml mlieka (1 hrnček), 125 ml rastlinného oleja (1/2 hrnčeka), 2 vajcia, 2 lyžičky škorice, 2 – 3 lyžice kakaa, 1 bal. Vanilkového cukru, 1 lyžička jedlej sódy, 1 bal. prášku do pečiva

Na potretie: podľa chuti džem ja marhuľový

Na polevu: 2 kelímky kyslej smotany, 200 g čokolády

Na posypanie: strúhaná čokoláda

Očistil som jablká a nastrúhal hrubom strúhadle. V miske som zmiešal všetky sypké suroviny pre cesto: múku, cukor, vanilkový cukor, škoricu, kakao, sódu bikarbónu a prášok do pečiva, pridal mlieko, olej, vajíčka. Pridal nastrúhané jablká a dôkladne premiešal. Cesto som prelial na vymastený a múkou vysypaní plech s rozmermi 35 × 35 cm a v predhriatej rúre na 180°C piekol asi 30 minút.

Po upečení som potrel potrite vrch koláča džemom.

Na polevu som rozpustil čokoládu vo vodnom kúpeli a nechal ju mierne vychladnúť. Potom zmiešal s kyslou smotanou a natrel na koláč.

Nakoniec som posypal strúhanou čokoládou.

Dobrú chuť praje eRZetko

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Sem zadajte svoje meno

This site is protected by wp-copyrightpro.com