250 g mletého bravčového mäsa, 1 vajce, 2 strúčiky cesnaku, 1 menšia cibuľa, soľ, čierne korenie, lyžička sušenej majoránky, zmes korenia na mleté mäso, mletá rasca, 100 g plesňového syra, strúhanka podľa potreby, olej na vysmážanie.
K mletému mäsu som pridal vajce, pretlačený cesnak, nadrobno nakrájanú cibuľu, soľ, mleté čierne korenie, majoránku, korenie na mleté mäso, mletú rascu, jemne nestrúhaný syr a strúhanku. Strúhanku podľa potreby aby sa dali robiť karbonátky. všetko som rukou prepracoval v miske a vyrábal karbonátočky. Obojstranne som ich vysmážal v patričnom množstve oleja do zlata.
Jedol som s varenými zemiakmi, na to tatársku omáčku. Môžete ozdobiť pásikom nakladanej kapie. Je možné aj s kašou, máganými zemiakmi.