pondelok, 8 júla, 2024

Knedľa, kapusta, stehná

2 kuracie stehná, ¼ kg kvasenej kapusty, ¼ knedle, maslo, soľ, mleté čierne korenie, sladká červená paprika, rasca, cibuľa, cesnak, maslo, masť, krištáľový cukor, voda.

Rúru som zohral na 175 °C a nechal v nej  roztopiť maslo. Kuracie stehná som potrel soľou, paprikou a korením. Dal do rozohriatej rúry a prikryté piekol 60 min. Po 60 minútach som pekáčik odokryl a dopiekol odokryté 15 minút.

Na dno hrnca som dal kryštálový cukor a urobil karamel, pridal masť na drobné kocky nakrájanú cibuľu a roztlačený cesnak. Spojil. Pridal kvasenú kapustu, osolili, okorenil, opaprikoval a orascoval a dusil do mäkka. Podľa potreby som prilieval horúcu vodu.

Knedľu zohriať nad parou. Ja, možno to bude niekomu proti srsti, dám do mikroténového vrecka, zatočím otvor a dám do mikrovlnky na tri minúty.

Na tanier som si dal knedľu, kapustu, stehná. Kapusta mi ešte zostala aj dva plátky knedle.

eRZetko praje dobrú chuť.

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Sem zadajte svoje meno

This site is protected by wp-copyrightpro.com