štvrtok, 10 októbra, 2024
ÚvodBlogNarodeninový víkend v znamení Salamadri

Narodeninový víkend v znamení Salamadri

Rodinný víkend s priateľmi narodeninového oslávenca sme strávili na Štiavnických vrchoch.

V zajatí krásnej slovenskej prírody sme strávili víkend pod zjazdovkou v Lyžiarskom stredisku Salamandra rezort pri hornom Hodrušskom tajchu v Hodruši Hámroch.

Privítalo nás zasnežené prostredie s ešte stále s príjemnou vianočnou výzdobou. Na lyžiarskom svahu sa stále lyžovalo, bohužiaľ prerušované častým dažďom. Pre záujemcov prebiehal lyžiarsky výcvik od maličkých až po starších záujemcov, ako pre mňa.

Bývali sme v chate zvanej Chalet čo je vlastne to isté, ale po anglicky. No čo už. Virtuálne sa môžete poprechádzať po chate tu.

Plášť strechy a stien chaty je kombináciou kovu/plechu, kameňa a dreva, ktoré sú výrazne zastúpené priamo v údolí Salamandra rezortu. Budova chaty je osadená vo svahu, smerom k lesu. Je postavená na mieste, kde stála predtým staršia ruina budovy patriacej miestnej baníckej spoločnosti. Antracitové, čierne a zlaté, či strieborné kovové materiály v interiéri môžu pripomenúť industriálnu banícku minulosť a súčasnosť tohto regiónu. Zlato sa tu totiž ťaží dodnes. V štruktúrach rôznych prvkov v interiéri chaty je odkaz na svetoznámu hodrušskú čipku. Tkané štruktúry je možné zbadať vo vzore tapiet, zábradlia galérie a schodiska, či pletených kovových zavesených svietidlách, ktorých tiene ozdobujú hlinenú omietku priestoru obývačky.

neboli nájdené žiadne obrázky

Stravovali sme sa polopenziou (raňajky v štýle bufetových stolov) v hoteli Salamandra. Každé ráno nás pri stole čakali noviny Salamadra s programom na ten, ktorý deň, odporúčania, zaujímavé svetové dni a predpoveď počasia.

neboli nájdené žiadne obrázky

neboli nájdené žiadne obrázky

V hoteli je indoor, biliard, fit lopty, kútik s knižnicou a TV, squash, bežiaci pás, stacionárny bicykel, fitnes veža, bazén, vírivky, sauny a relaxačná miestnosť, detský kútik.

Príjemné prostredie, príjemný personál. Oplatí sa navštíviť.

Ostatnú stravu a tekuté občerstvenie sme mali z vlastných zásob. Predpripravené kačacie prsia, panenku s dusenou zeleninkou a hriankami pred našimi očami pripravil Marián Ševcech. Na druhý deň nám opäť šikovný kuchár Marián Ševcech uvaril chutný guláš. Torty a bábovku priniesli šikovný „cukrári“.

This site is protected by wp-copyrightpro.com