sobota, 23 novembra, 2024
ÚvodVarte s eRZetkom a Jankom HraškomNebezpečne dobrý jablčník podľa detí z O.K. školy

Nebezpečne dobrý jablčník podľa detí z O.K. školy

Na prípravu cesta: 4 vajcia, 100 g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 6 lyžíc vlažnej vody, 200 g polohrubej múky, prášok do pečiva, ostrúhaná citrónová kôra

Na prípravu jablkovej vrstvy: 750 g očistených ostrúhaných jabĺk, 2 balenia vanilkového cukru, mletá škorica

Na prípravu krému: 3 bal. Zlatého klasu, 0,5 l mlieka, 2 balenia vanilkového cukru, 100 g kryštálového cukru, 2 pochúťkové smotany (500 ml)

Na ozdobenie: 100 g čokolády na varenie, 20 g masla, mlieko

Žĺtka vymiešame s cukrom a citrónovou kôrou. Pridáme vlažnú vodu, prášok do pečiva zmiešaný s múkou a vymiešame hladké cesto. Z bielkov ušľaháme sneh a vmiešame do cesta. Plech vyložíme alobalom, vysypeme vanilkovým cukrom a škoricou a rozložíme naň postrúhané jablká, z ktorých sme vytlačili prebytočnú šťavu. Na jablká vylejeme cesto, opatrne rozotrieme a dáme piecť do vyhriatej rúry. Po upečení cesto vyklopíme tak, aby jablková vrstva bola navrchu. Alobal stiahneme z jabĺk a necháme vychladnúť.

Do 350 ml mlieka nasypeme kryštálový a vanilkový cukor a dáme variť. Vo zvyšku studeného mlieka rozmiešame 3 balenia Zlatého klasu a uvaríme veľmi hustý puding. Za priebežného miešania ho necháme mierne vychladnúť a elektrickým šľahačom do neho postupne vmiešame pochúťkovú smotanu.

Vyšľahaný jemný krém rozotrieme na jablkovú vrstvu a uložíme do chladničky.

Čokoládu rozpustíme nad parou s troškou masla a premiešame. Ak je veľmi hustá, pridáme trošku mlieka. Pokryjeme ňou povrch koláča a necháme vychladiť.

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Sem zadajte svoje meno

This site is protected by wp-copyrightpro.com