Prísady: bravčový bôčik a kus bravčového stehna (množstvo mäsa závisí od množstva kapusty), hlávková kapusta biela, 1 veľká cibuľa, soľ, korenie, bobkový list, paradajkový pretlak alebo šťava (500 – 700 ml), olej alebo masť.
Čas prípravy: cca 2 hod.
Príprava: cibuľu nakrájame a na oleji zosklovatíme. Pridáme na kocky nakrájané mäso, opražíme, aby sa svalovina zatiahla, osolíme, okoreníme, môžeme pridať aj rascu a trocha gulášového korenia napríklad. Až bôčik pustí šťavu, pridáme do hrnca nakrájanú kapustu, podlejeme vodou a dusíme. Až si kapusta trocha „sadne“, pridáme pretlak, bobkový list, celé čierne korenie a dusíme dovtedy, kým mäso nie je úplne mäkké. Podávame s chlebom, najlepšie až na druhý deň. Dobrú chuť!