Prísady: Šťuka, údená slaninka, olej, paradajky, 4 cibule, strúčik cesnaku, soľ, sladká mletá paprika, tymián.
Čas prípravy: cca 1,5 hod.
Príprava: Rybu očistíme, odstránime šupiny, umyjeme, osušíme a zvnútra aj zvonka potrieme citrónovou šťavou. Nakoniec s mierou osolíme a dôkladne posypeme mletou paprikou. Vložíme na veľkú panvicu alebo na pekáč potretý olejom, obložíme rozštvrtenými paradajkami, z ktorých sme odstránili semiačka a pridáme na štvrtky pokrájanú cibuľu. Všetko zľahka osolíme a okoreníme rozpučeným cesnakom a tymiánom. Nakoniec položíme na šťuku tenké plátky slaniny a v predohriatej rúre pečieme cca 30 minút. Počas pečenia podlejeme horúcou vodou. Podávame s varenými zemiakmi. Dobrú chuť!