Vynikajúca príloha k údenému mäsku alebo len tak samostatne…
Prísady: 750 g zemiakov, 300 ml mlieka, 150 g stredne veľkých jačmenných krúp, 3 strúčiky cesnaku, majorán alebo oregano, masť alebo olej, 1 cibuľa, soľ
Čas prípravy: 45 min.
Príprava: Krúpy umyjeme a s trochou soli domäkka udusíme na masti alebo oleji. Očistené zemiaky uvaríme v osolenej vode, scedíme a roztlačíme spolu s horúcim mliekom. K zemiakom pridáme hotové krúpy, prelisovaný cesnak, podľa chuti majorán alebo oregano a dobre premiešame. Každú porciu posypeme dozlatista opraženou nadrobno pokrájanou cibuľkou. Podávame k údenému mäsu alebo ako samostatný chod. Dobrú chuť!
Zdroj: Zemiaková kaša s krúpami