2 kuracie stehná, ¼ kg kvasenej kapusty, ¼ knedle, maslo, soľ, mleté čierne korenie, sladká červená paprika, rasca, cibuľa, cesnak, maslo, masť, krištáľový cukor, voda.
Rúru som zohral na 175 °C a nechal v nej roztopiť maslo. Kuracie stehná som potrel soľou, paprikou a korením. Dal do rozohriatej rúry a prikryté piekol 60 min. Po 60 minútach som pekáčik odokryl a dopiekol odokryté 15 minút.
Na dno hrnca som dal kryštálový cukor a urobil karamel, pridal masť na drobné kocky nakrájanú cibuľu a roztlačený cesnak. Spojil. Pridal kvasenú kapustu, osolili, okorenil, opaprikoval a orascoval a dusil do mäkka. Podľa potreby som prilieval horúcu vodu.
Knedľu zohriať nad parou. Ja, možno to bude niekomu proti srsti, dám do mikroténového vrecka, zatočím otvor a dám do mikrovlnky na tri minúty.
Na tanier som si dal knedľu, kapustu, stehná. Kapusta mi ešte zostala aj dva plátky knedle.
eRZetko praje dobrú chuť.