sobota, 23 novembra, 2024
ÚvodVarte s eRZetkom a Jankom HraškomCviklovo-kapustový šalát

Cviklovo-kapustový šalát

8 ks červenej repy, 6 ks cibule, 6 ks zelenej papriky, 1 hlávka kapusty, 2 šálky octu, 2 šálky kryštálového cukru, 1 polievková lyžice soli, 2 lyžice nastrúhaného chrenu.

Červenú repu uvarte! Ja som použil polotovar, prevarenú červenú repu. Uvarenú som polovicu nakrájal na kocky a druhú polovici nahrubo nastrúhal.

Cibuľu, papriku, som nakrájal na kocky.

Kapustu som nakrájal na drobné rezance.

Všetko som dal do hrnca, pridal ocot, kryštálový cukor, soľ a dal variť na 15 – 30 minút. Nakoniec som pridal chren. Naplnil som do pohárov a sterilizoval.

Sterilizovanie je už iná kapitola.

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Sem zadajte svoje meno

This site is protected by wp-copyrightpro.com