Suroviny: 350 g vianočka, 2 ks vajcia, 500 ml mlieko, 2 PL cukor kryštálový
Jablková náplň: 4 ks jablká, šťava citrónová, škorica mletá, 2 PL cukor kryštálový
Tvarohová náplň: 500 g tvaroh hrudkovitý, 3 ks žĺtky, 2 PL cukor kryštálový, 1 bal. cukor vanilínový, šťava citrónová
Sneh: 3 ks bielky, štipka soli, 1 PL šťava citrónová, 3 PL cukor kryštálový
Okrem toho na vymastenie a vysypanie misy: maslo, strúhanka
Jablková náplň: Jablká som očistil a nastrúhal na plátky. Pridal citrónovú šťavu (podľa potreby), zasypal škoricou a cukrom a dôkladne premiešal.
Tvarohová náplň: Tvaroh som zmiešal s kryštálovým a vanilínovým cukrom, žĺtkami a citrónovou šťavou.
Mlieko som zmiešal s vajcami a cukrom. Vianočku nakrájal, približne polovicu namočil v mliečnej zmesi a uložil na dno zapekacej misy, ktorú som vopred vymazal maslom a vysypal strúhankou.
Na vianočku som navrstvil jablká.
Na jablká som navrstvil tvarohovú náplň.
Na tvarohovú náplň som navrstvil zvyšok vianočky, ktorú tiež som tiež namáčal v mliečnej zmesi. Piekol som v rúre na 180 °C cca 35 minút. Tesne pred dopečením som vyšľahal bielky so štipkou soli do polotuha, následne postupne prisypal cukor, prilial citrónovú šťavu a vyšľahal na tuhý lesklý sneh. Žemľovku som vybral z rúry, navrstvil sneh a dal ešte na 15 minút zapiecť.
Upečenú žemľovku necháme mierne vychladnúť.
eRZet preje dobrú chuť.