streda, 3 júla, 2024
ÚvodVarte s eRZetkom a Jankom HraškomBezhlaví taliani na cibuliaku

Bezhlaví taliani na cibuliaku

240 g okrúhlych piškót, 125 ml tureckej kávy, Um, mandľová aróma, 250 g Lučina, 2 PL preosiateho práškového cukru, 125 ml vyšľahanej šľahačky, 5 PL vaječného likéru, kakao na posypanie, špáradlá, papierové košíčky

Uvaril som silnú kávu, pridal do nej Um a pár kvapiek mandľovej arómy. Kým som robil krém káva chladla.

Do misy som dal Lučinu, práškový cukor, vaječný likér a všetko dobre vymiešal. Do tuha vyšľahanú šľahačku som zľahka vmiešal do syrového základu.

Na tácku som rozložil piškóty rovnou stranou nahor, injekčnou striekačkou som ich postriekal vychladnutou kávou. Na polovicu piškót som zdobičkou na krém naniesol krém (Lučinu, práškový cukor, vaječný likér, šľahačka), prikryl druhou polovicou piškót. Teraz to príde. Spodné piškóty, krém a vrchné piškóty som spojil špáradlami. Ide to dosť ťažko, tak pozor, aby ste nevytlačili krém, opatrne. Talianov som postavil tesne vedľa seba a poriadne posypal kakaom cez sitko a už iba do košíčkov a čakať cca 12 hodín.

Ešte dodávam, že krému je viac, nespotrebujete ho všetok. To čo zostalo môžete použiť ako plnkou do rezov alebo torty. Ja som kúpil Medové pláty (nechcelo sa mi piecť).

Dobrú chuť praje eRZetko

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Sem zadajte svoje meno

This site is protected by wp-copyrightpro.com