1,5 kg bravčového stehna, 2 stredné cibule, 5 strúčikov cesnaku, masť, maslo, 2 pl rajčinového pretlaku, 2 pl horčice, 6 ks zaváraných uhoriek, 250 g čerstvých šampiňónov, 1 kocka bujónu, 100 ml bieleho suchého vína, soľ, čierne mleté korenie, chilli omáčku, 250 ml šľahačkovej smotany, 1 pl polohrubej múky (nemusíte dať, iba ak chcete hustejšiu omáčku).
Mäso som nakrájal na jemné a tenké rezančeky. Orestoval na zatiahnutie, okorenil, osolil. Vybral do misky a odložil bokom.
Vo výpeku som orestoval nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak. Pridal nakrájané šampiňóny a na masle opražené uhorky (nakrájané na kolieska). Ďalej pridal pretlak a horčicu. Orestoval, podlial vínom, rozdrobil kocku bujónu, kvapol chilli omáčku.
Pridal mäso a dusil pod pokrievkou do mäkka. Nakoniec som pridal smotanu na zjemnenie a ja som do nej zamiešal múku (nemusíte, je to iba na zahustenie). Môžete pridať trochu nálevu z uhoriek a lyžicu kryštálového cukru, ja som dal.
Ako prílohu som mal ryžu a zavárané uhorky.
eRZetko praje dobrú chuť.