Prísady: Cícer, tvrdý syr, uhorka, cibuľka, 2 vajíčka, soľ, korenie, olej
Príprava: Cícer namočíme do studenej vody najmenej na 12 hodín (napríklad cez noc). Potom uvaríme domäkka, ale vodu solíme až tesne pred dovarením. Medzitým si nakrájame cibuľku, syr a uhorku na jemno, uvaríme dve vajíčka a tak isto pokrájame. Mäkký cícer zlejeme, necháme vychladnúť a zmiešame s pokrájanými surovinami. Nakoniec mierne okoreníme – soliť netreba, pretože sme cícer solili pri varení, a pridáme 2 PL oleja. Všetko premiešame, necháme odstáť a podávame buď ako prílohu k mäsku, ktoré sme upravili na prírodno alebo si pochutíme len tak na výdatnom šaláte s orieškovou príchuťou. Dobrú chuť!