nedeľa, 24 novembra, 2024

Haruľa

 
 
Skvelé zemiakové placky, výborné ako samostatné jedlo s kyslým alebo sladkým mliekom, ale aj ako príloha k mäsám na šťave, najmä rôzne druhy perkeltov, alebo kuracie pečienky na cibuľke.

Prísady: Zemiaky 1 kg, polohrubá múka, soľ, cibuľa, cesnak, majoránka, čierne mleté korenie, drvená rasca, 2 vajcia, masť na vyprážanie.

Čas prípravy: 45 min.

Príprava: Očistené zemiaky nastrúhame, zmiešame s polohrubou múkou v pomere 3 : 1. Pridáme vajcia, 1 PL majoránky, pol PL korenia, pol PL rasce, na jemno pokrájanú cibuľu, tú môžme aj postrúhať, ale potom bude mať sladšiu chuť. Ďalej pridáme roztlačený cesnak, 2 strúčiky, a soľ podľa chuti.

Pečieme na vymastenom plechu, alebo vyprážame na masti. Cesto je riedke, takže ak chcete vyprážať, cesto dáme na rozohriatu vymastenú panvicu polievkovou lyžičkou a rozotrieme na tenkú placku. Ak je panvica dostatočne rozohriata, pôjde to jedna radosť. pečieme dozlata.

Dobrú chuť!

Zdroj: Veronika

Zdroj: Haruľa

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Sem zadajte svoje meno

This site is protected by wp-copyrightpro.com