Cesto: 2 a ½ hrnčeka hladká múka, 1 hrnček kryštálový cukor, 1 hrnček mlieko, ½ hrnčeka olej, 2 ks vajce, 2 lyžičky škorica, 1 lyžica kakao, 2 lyžice Granko, 1 lyžička jedlá sóda, ½ bal. prášok do pečiva, 700 g nastrúhané jablko
Krém: 100 g Granko, 500 g kyslá smotana
Vrch: 100 g horká čokoláda
Do väčšej misky dáme všetky sypké suroviny – múku, cukor, škoricu, kakao, granko, sódu a prášok do pečiva. Prilejeme olej, mlieko, pridáme nastrúhané jablká aj so šťavou a nakoniec aj vajíčka. Všetko elektrickým šľahačom spojíme a pripravené cesto nalejeme na plech, ktorý sme vymastili tukom a vysypali múkou. Pečieme pri teplote 180 °C asi pol hodinu. Po upečení povrch potrieme krémom z kyslej smotany a Granka. Premiešame. Vrch polejeme rozpustenou čokoládou, pekne uhladíme, necháme stuhnúť a nakrájame na rezy.