streda, 29 januára, 2025

Jablkovo-maková bábovka

3 jablká, 3 vajcia, štipka soli, 1 šálka kryštálového cukru, ½ šálky mletého maku, 2 šálky hladkej múky, 1 polievková lyžica škorice, 1 prášok do pečiva, ½ šálky oleja, 1 šálka mlieka, troch práškového cukru.

Polovicu očistených jabĺk som nastrúhal nahrubo a druhú na krájal na kocky. Z bielkov so štipkou soli som vyšľahal sneh.

Žĺtky s cukrom som vyšľahal do peny. Sypké suroviny (múka, mak, prášok do pečiva) som zmiešal spolu. Do žĺtkovej peny som postupne pridával múku, olej, mlieko, jablká a dobre som to vymiešal. Na záver som pridal sneh a jemne vmiešal.

Nalial som to do vymastenej a hladkou múkou vysypanej bábovkovej formy a pri 180 °C som piekol cca 40 min.

Dobrú chuť praje ErZetko

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Sem zadajte svoje meno

This site is protected by wp-copyrightpro.com