Prísady: 2 vajcia, 250 ml vlažného mlieka, 50 g masla, med, 400 g polohrubej múky, 35 g droždia, 35 g práškového cukru, soľ
Čas prípravy: 1 hodina
Príprava: Do preosiatej múky rozdrobíme droždie, pridáme cukor a 3 pl mlieka. Rozmiešame na kašičku a pripravíme si kvások. Potom pridáme rozšľahané vajce, zmäknuté maslo, štipku soli, všetko zamiešame do mlieka a urobíme cesto ,ktoré necháme
na teplom mieste vykysnúť. Cesto potom vyklopíme na pomúčenú dosku, vyvaľkáme na prst hrubý plát a povykrajujeme malé kolieska, ktoré ozdobíme vidličkou. Uložíme na vymastený plech, necháme chvíľku kysnúť, potrieme vyšľahaným vajcom a upečieme do ružová. Podávame poliate medom.
Dobrú chuť.
Zdroj: Judáše