Džgance s tvarohom

82
Džgance s tvarohomRecepty z kuchyne starej matere.

Prísady: 600 g zemiakov, 400 g tvarohu, 50 g údenej slaniny, 30 g masla, mlieko, 2 cibule, 30 g masti, tuk na vyprážanie, 2 PL krupice, soľ

Čas prípravy: 1 hodina

Príprava: Očistené a umyté zemiaky nakrájame na štvrtiny uvaríme v osolenej vode. Keď sú mäkké, vodu precedíme a zemiaky roztlačíme. Pridáme maslo a horúce mlieko, posypeme krupicou, ktorú povtláčame do zemiakov. Zakryjeme a necháme spariť. Nadrobno nasekanú cibuľu speníme v rozpálenej masti, pridáme k zemiakom a vypracujeme hustú kašu,
z ktorej lyžicou naberáme na malé kúsky a vyprážame v rozpálenom tuku.

Džgance posypeme tvarohom a rozpráženou slaninou.

Zdroj: Tu