Kura môžete upiecť na 1 000 spôsobov … toto je ten náš obľúbený
Prísady: Porciované kura, zemiaky, cibuľa, mrkva, zeler, korenie podľa chuti (soľ, mletá paprika, kari, rasca), čerstvá zelená vňať (petržlen alebo zeler), trocha oleja.
Čas prípravy: cca 2,5 hod.
Príprava: Na dno pekáča dáme trocha oleja, nakrájanú cibuľu, očistené a pokrájané zemiaky, mrkvu a zeler. Všetko spolu premiešame, osolíme a okoreníme. Na túto zeleninovú zmes poukladáme kuriatko, ktoré sme očistili, osolili a okorenili podľa vlastnej chuti a fantázie. Nakoniec všetko zasypeme čerstvou zelenou vňaťou petržlenu alebo zeleru, prikryjeme alobalom a cca hodinu pečieme na 200 °C. Potom alobal odstránime a dopečieme pri nižšej teplote. Podľa potreby podlejeme a necháme urobiť kôročku. O zemiaky sa môže strhnúť bitka a z kuriatka ostanú len oblízané kostičky. Dobrú chuť!