Taká klasika… výborná s parenou knedľou
Prísady: 1 kg údenej krkovičky, 30 g masti
Omáčka: 1/2 sladkej smotany, 2 žĺtky, 60 g polohr. múky, trošku soli, 20 g masla, 1 KL cukru, 4 PL jemne strúhaného chrenu, 4 mandle
Čas prípravy: Kto ako vie
Príprava: Krkovičku uvaríme vo vode a keď je skoro mäkké, preložíme na rozohriatu masť a dopečieme v rúre za občasného podlievania. Na omáčku rozmiešame v smotane žĺtky a múku, pridáme soľ a maslo. Toto všetko nalejeme do vhodnej nádoby, ktorú postavíme do vodného kúpeľa a šľaháme, až dostaneme zahustlý krém. Podľa chuti osolíme a osladíme a pred podávaním vmiešame strúhaný chren a rozsekané (olúpané) mandle. Dobrota!