nedeľa, 24 novembra, 2024

Zajačí paprikáš

Jednoducho paprikáš, tentoraz ušatý…

Prísady: 600 g zajačieho (králičieho) mäsa, voda, 2 cibule, 100 g bravčovej masti, soľ, mletá červená paprika sladká aj pálivá, 2 dcl kyslej smotany, trocha hladkej múky

Príprava: Zajačie mäso dobre umyjeme, rozporciujeme na kúsky a hodinu pred varením namočíme do vody, v ktorej je rozkrájaná cibuľa. Na masti medzitým upražíme nakrájanú cibuľu, osolíme, pridáme mletú papriku, mäso, podlejeme vodou a pod pokrievkou pomaly dusíme. Podľa chuti môžeme pridať aj pálivú papriku. Keď je mäso mäkké, šťavu zahustíme smotanou, v ktorej sme dôkladne rozmiešali múku (aby v nej neostali hrčky). Za občasného miešania ešte chvíľu povaríme, prípadne dochutíme soľou a odstavíme z ohňa. Podávame s múčnymi haluškami. Dobrú chuť!!

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Sem zadajte svoje meno

This site is protected by wp-copyrightpro.com