Prísady: 300 g bryndze, 40 – 50 g masla, prerastená slaninka, jarná cibuľka alebo pažítka
Čas prípravy: cca 30 min.
Príprava: … mne je vždy ľúto čerstvej bryndze, ktorú si prinesieme niekde priamo „od zdroja“, že by mala skončiť na haluškách. Nemám vôbec nič proti bryndzovým haluškám, ale ja osobne ju mám najradšej iba tak – čerstvú a voňavú bryndzu natretú na chlebíku a posypaná pažítkou. A keď potrebujem nakŕmiť viac hladových krkov alebo čakáme návštevu, urobím túto nátierku: Čerstvú bryndzu si rozmiešam so zmäknutým maslom, pridám rozpraženú slaninku aj s masťou a nakoniec zľahka primiešam nadrobno nakrájanú vňať z jarnej cibuľky alebo pažítku. … a nakoniec bránim nátierku vlastným telom pred stravníkmi-nedočkavcami, aby si pomazánočka stihla aspoň trocha oddýchnuť a pospájať chute, kým ju zjeme s čerstvým chlebíkom na posedenie.
Dobrú chuť!