nedeľa, 24 novembra, 2024
ÚvodVarte s eRZetkom a Jankom HraškomZemiakové placky s kapustou

Zemiakové placky s kapustou

Keď raz vyskúšate pridať do zemiakových placiek kyslú kapustu…

Prísady: zemiaky, kyslá kapusta, slanina, trocha múky, cesnak, vajce, soľ, korenie, majorán

Príprava: Zemiaky očistíme, postrúhame (ja strúham na hrubom strúhadle), pridáme múku (max. 2-3 PL), kyslú kapustu pokrájanú na drobno (bez šťavy – tú môžeme potom zapíjať alebo použiť na prípravu liptovskej kapustnice) a premiešame. Slaninu pokrájame na kocky, rozpražíme, speníme na nej pokrájanú cibuľu, pridáme k zemiakom, osolíme, okoreníme, pridáme roztlačený cesnak, vajce a všetko spolu dobre premiešame. Z cesta robíme placky a pečieme na horúcej masti.

Recept nájdete aj v „Kuchyni starých materí z Liptova“ 

Kto raz tento recept z Dovalova vyskúša, verím tomu, že „obyčajné“ placky, čiže bez kapusty, mu následne naozaj prídu ako obyčajné….

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Sem zadajte svoje meno

This site is protected by wp-copyrightpro.com