Prísady:
Na fašírku: 1 kg nasekaného (zomletého) prerasteného bravč. pliecka, na kocky nakrájané 3 rožky, 6 celých rozšľahaných vajíčok, ml. čierne korenie, soľ, 100 g údenej slaninky pokrájanej na kocky, 3 – 4 pretlačené strúčiky cesnaku.
Na šalát: 500 g zemiakov, cibuľa, sladkokyslý nálev
Príprava: Ingrediencie na prípravu sekanky večer dobre zmiešame a necháme odstáť do rána. Potom ju upečieme na bravčovej masti v pekáči alebo v guľatom kastróli.
Zemákoví sauát pripravíme nasledovne: celé neošúpané zemáki uvaríme v osolenje vode, olúpeme a nakrájame na golečka. Pokrájanú cibuľu zalejeme ešte teplým nálevom – uvaríme vodu, soľ, cukor, ocot – necháme trochu postáť a nakoniec pridáme k zemiakom a šalát dochutíme mletým čiernym korením.
Dobrú chuť!!
Zdroj: Sekánka