Veľmi rýchla a napodiv veľmi chutná polievka, ktorá chutí najmä deťom…
2 lyžičky masla, 2 lyžice hrubej múky, 1 vajce, 1 liter vývaru alebo kocka bujónu, petržlenová vňať
Táto polievočka je to pravé pre podobné prípady:
Maslo rozpustíme a hrubú múku na ňom upražíme doružova. Pridáme vajce a za stáleho miešania pražíme, kým sa nevytvoria hrčky. Všetko zalejeme litrom mäsového vývaru. Ak ho nemáte po ruke, skúste prihodiť do vody kúsok kožky zo slaniny, čo ostala v chladničke alebo ak ste zvyknutí na bujónové kocky, použite tie…
Varíme ešte 10 minút a po odstavení z ohňa pridáme posekanú petržlenovú vňať. Zelená farba krásne polievku oživí a petržlen dodá tu správnu chuťovú bodku na záver.
Jednoduché, rýchle, chutné a môžete variť každý deň čerstvú 😉