piatok, 19 apríla, 2024

Brehovská polievka

Polievka z vinohradníckej osady na upätí Fruškej hory vo Vojvodine

Prísady: 50 g údenej slaniny, 500 g údeného bravčového mäsa, 500 g údenej klobásy, 2 cibule, 4 – 5 zemiakov, 2 PL mletej papriky, feferónov podľa chuti, 2 paradajky, 2 l vody
 

Postup: Na pokrájanej slaninke popražíme nadrobno nakrájanú cibuľku, pridáme pokrájané údené mäso alebo posekané údené rebrá, mletú papriku, zalejeme vodou a varíme. Keď je mäso polomäkké, zamiešame pokrájané zemiaky a údenú klobásu, pridáme feferóny, paradajky, dochutíme soľou a celé dovaríme. Do hotovej brehovskej polievky sa zavárajú halušky.  Dobrú chuť!

 

Recept a foto: prof. Jaroslav Miklovic zo Starej Pazovy

 

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Sem zadajte svoje meno

Predchádzajúci článok
Ďalší článok