Prísady: 25 g droždia, 100 g cukru, 350 ml mlieka, 750 g hladkej múky, 2 vajcia, 50 g práškového cukru, citrónová kôra, 135 g rastlinného tuku, soľ
Plnka: 0,5 kg jabĺk, mletá škorica, za hrsť hrozienok, 100 g kryš. cukru
Čas prípravy: pol hodiny
Príprava: Z droždia, cukru a mlieka urobíme kvások.Do múky pridáme vajcia, cukor, strúhanú kôru, zhruba 2/3 rozpusteného tuku, kvások a cesto dobré vymiesime. Necháme ho vykysnúť, potom vyvaľkáme na tenší plát, z ktorého vykrajujeme štvorce 4 x 4 cm a tie plníme plnkou a zabalíme.
Buchty kladieme na vymastený plech a v rúre upečieme do červená.
Plnka: jablka olúpeme a postrúhame na strúhadle. Posypeme mletou škoricou, hrozienkami a cukrom. Túto zmes podusíme na panvici a po vychladnutí ňou plníme buchty.
Dobrú chuť.
Ľudmila Hricková
Zdroj: Buchty starej mamy