Goja (balane) – Goja (bravčové)

244
Typický, quassi bezmäsitý pokrm z kuchyne slovenských Rómov. Je neodmysliteľnou súčasťou menu každej ozajstnej rómskej kuchárky…
 
Prísady: 1 zväzok bravčových čriev, 20 dkg hladkej múky (jara), 1/2 kg kyslej kapusty (jarmin), 1/2 kg zemiakov (phuvale), 1 lyžička soli 1 lyžička čierneho korenia(londo, kalo pepro)
 
Čas prípravy: 1 hod.
 
Príprava: Črevá poriadne niekoľkokrát vymyjeme. Zemiaky nastrúhame a zmiešame s múkou a soľou a čiernym korením. Túto zmes naplníme do čriev. Konce čriev uviažeme nitkou, alebo špilkou aby nám náplň nevytiekla.

Dáme uvariť do vriacej osolenej vody asi 30 minút. Potom ich môžeme dať zapiecť do vyhriatej trúby na 20 minút. Podávame teplé, ako prílohu odporúčam surovú kyslú kapustu s chlebom.

Zdroj: Goja (balane) – Goja (bravčové)