Prísady: 1/2 l mlieka, 1 kvások, 1 vajce, 2 lyž. cukru, 1 lyž. soli, 1 lyž. octu, 2 lyž. bravčovej masti, 1 kg múky
Na potretie: 1 vajce, soľ, rasca
Príprava: Z mlieka, cukru a droždia pripravíme kvások, ktorý necháme vykysnúť. Do preosiatej múky primiešame soľ, vajce, ocot, masť a kvások a vypracujeme cesto, ktoré necháme vykysnúť na teplom mieste. Potom cesto preložíme na pomúčenú dosku a nakrájame 36 – 42 kúskov, ktoré vyvaľkáme a potrieme roztopenou masťou. Zvinieme kifle (rožky) a vkladáme na pomastený plech a necháme ešte vykysnúť. Potom potrieme vajcom, posypeme soľou a rascou. Pečieme vo vyhriatej rúre na 220 °C. Upečené znova potrieme roztopenou masťou, podávame horúce, hoci sú dobré aj na 2 – 3 deň.
Recept od Anky Zolnajovej