sobota, 23 novembra, 2024

Krvavá láva sopky

400 g podlhovastých piškót (kúpil som v Kauflande v takom balíčku 4 x 100 g Italieniche, Lӧffel – biskuits), mandľová alebo iná esencia, 200 ml mlieka

Krém: 2 čokoládové pudingy, 800 ml mlieka, 10 p. l. kryštálového cukru, 1 malá kyslá smotana

Vonkajší krém: 150 g masla, 3 vajcia, 150 g práškového cukru

Krvavá láva: 100 g bielej čokolády, trochu cery, červená farba do čokolády

Krém: uvaril som puding z dvoch čokoládových pudingových práškov, mlieka, a cukru. Nechal vychladnúť prikrytý mikroténovým sáčkom. Po vychladnutí som doň vmiešal kyslú smotanu.

Na papier na pečenie som si nakreslil kruh o priemere 22 cm. Piškóty som namáčal do mlieka s esenciou a položil prvú radu piškót podľa kruhu. Natrel krémom. Začal som od kraja. Druhú radu piškót som kládol otočením o 90 °. Kruh som samozrejme urobil s menším priemerom. Zasa krém a tak som pokračoval  až po vrch zmenšovaním priemeru.

Vonkajší krém: vymiešal som do penista maslo, žĺtky, cukor a pridal esenciu. Nakoniec som jemne vmiešal sneh.

Pyramídu som zvonka natrel vonkajším krémom po obvode.

Krvavá láva: bielu čokoládu som rozpustil v Cere a zafarbil červenou farbou na čokoládu.

Po pyramíde som čokoládu spúšťal podľa obrázku.

Dobrú chuť ku kávičke praje eRZetko.

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Sem zadajte svoje meno

This site is protected by wp-copyrightpro.com