streda, 24 apríla, 2024

Krvavá láva sopky

400 g podlhovastých piškót (kúpil som v Kauflande v takom balíčku 4 x 100 g Italieniche, Lӧffel – biskuits), mandľová alebo iná esencia, 200 ml mlieka

Krém: 2 čokoládové pudingy, 800 ml mlieka, 10 p. l. kryštálového cukru, 1 malá kyslá smotana

Vonkajší krém: 150 g masla, 3 vajcia, 150 g práškového cukru

Krvavá láva: 100 g bielej čokolády, trochu cery, červená farba do čokolády

Krém: uvaril som puding z dvoch čokoládových pudingových práškov, mlieka, a cukru. Nechal vychladnúť prikrytý mikroténovým sáčkom. Po vychladnutí som doň vmiešal kyslú smotanu.

Na papier na pečenie som si nakreslil kruh o priemere 22 cm. Piškóty som namáčal do mlieka s esenciou a položil prvú radu piškót podľa kruhu. Natrel krémom. Začal som od kraja. Druhú radu piškót som kládol otočením o 90 °. Kruh som samozrejme urobil s menším priemerom. Zasa krém a tak som pokračoval  až po vrch zmenšovaním priemeru.

Vonkajší krém: vymiešal som do penista maslo, žĺtky, cukor a pridal esenciu. Nakoniec som jemne vmiešal sneh.

Pyramídu som zvonka natrel vonkajším krémom po obvode.

Krvavá láva: bielu čokoládu som rozpustil v Cere a zafarbil červenou farbou na čokoládu.

Po pyramíde som čokoládu spúšťal podľa obrázku.

Dobrú chuť ku kávičke praje eRZetko.

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Sem zadajte svoje meno