Pečené kuriatenko s čerstvými bylinkami
Prísady: 1 menšie kura, čerstvú petržlenovú vňať, pažítku a zopár lístkov zelerovej vňate, strúčik cesnaku, soľ, korenie a olej.
Čas prípravy: cca 2 hod.
Príprava: Kura riadne vyumývame a zvnútra aj zvonka primerane osolíme a okoreníme. V mažiari si roztlčieme čerstvé bylinky s trochou oleja a cesnakom. Touto pastou natrieme kuriatko zvnútra a ak nám ostane, „napatláme“ pekne marinádu aj zvonka. Kuriatko potom uložíme na vymastený pekáč a zvolna pečieme, dokiaľ nie je hotové. Nezabudnite hojne podlievať a najmä polievať kuriatko počas pečenia šťavou z pekáča. Podávame s varenými zemiakmi a napríklad rajčinovým šalátom. Dobrú chuť!