streda, 8 mája, 2024

Kuracie enchiladas

Omáčka: 1 lyžica olivového oleja, 1 cibuľa, 1 strúčik cesnaku, štipka čili, 1 plechovka sterilizovaných paradajok, 340 g vareného alebo pečeného kuracieho mäsa, 2 lyžice nakladaných papričiek jalapeno čierne korenie, 1 lyžička limetkovej šťavy, tvrdý syr.

6 pšeničných tortíl.

Vňaťová cibuľka.

Omáčka: Na panvici, na oleji speníme pokrájanú cibuľu. Pridáme roztlačený cesnak, čili, osmažíme a vlejeme sterilizované, väčšie kusy pokrájané na menšie paradajky z plechovky, pridáme potrhané kuracie mäso a pokrájané papričky jalapeno. Dochutíme čiernym korením, soľou, limetkovou šťavou.

Na panvici nasucho opečieme tortily, dáme na ne omáčku, posypeme trochou syra, zrolujeme. Dáme do zapekacej misy vymastenej olejom, polejeme zvyškom omáčky, posypeme syrom a zapekáme v rúre pri 2OO°C asi 15 min.

Zdobíme cibuľkou.

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Sem zadajte svoje meno