Kuriatko na jablkách

16
Kuracie mäso môžeme pripravovať na rôzne spôsoby – napríklad aj s ovocím…

Prísady: 80 g masla, 3 jablká, 2 cibule, 600 g kuracieho mäsa bez kostí, soľ, korenie, 300 g eidamu, 150 g nivy, 50 g strúhanky, 1/2 KL tymiánu, 2 PL slivovice

Čas prípravy: cca 1 hod.

Príprava: Hlbšiu zapekaciu misu vytrieme maslom. Zvyšok masla zahrejeme na panvici a podusíme na ňom jablká a cibuľu, ktoré sme olúpali a nakrájali na plátky. Obe necháme zmäknúť a dbáme, aby sa jablká nerozpadli a cibuľa neztmavla. Podusenými jablkami s cibuľou vyložíme dno misy, na ne položíme osolené a okorenené kuracie mäso, ktoré sme nakrájali na jednotlivé porcie. Vedľa v miske zamiešame nastrúhaný syr, pridáme strúhanku a tymián a touto zmesou zasypeme mäsko. Hore nakvapkáme slivovicu a misu vložíme do stredne vyhriatej rúry na cca 30 minút. Povrch má byť zlatavo hnedý a mäso mäkké a krehké. Z varenými zemiakmi poliatymi maslom… ideálne!