Korpus: 300 g hladkej múky, 10 g sódy bikarbóny, 10 g kakaa, 5 g perníkového korenia, 190 g kryštálového cukru, 300 ml mlieka, 100 ml oleja, 75 g slivkového lekváru, 2 polievkové lyžice vody, vajce.
Na plnku: 150 g slivkového lekváru, 50 ml vody, 100 g strúhanej čokolády.
Poleva: 100 g čokolády na varenie, Céra
Suché ingrediencie, okrem cukru, som spojil, preosial, pridal cukor, vymiešal. Pridal som mlieko, olej, slivkový lekvár, vodu a vajce. Rozdelil som cesto na dve polovice. Prvú polovicu som nalial do formy srdca vymastenej a vysypanej hladkou múkou. Piekol 10 min. na teplote 180 °C.
Plnka: zmiešal som slivkový lekvár, vodu a strúhanú čokoládu (môžete aj nadrobno nasekať).
Z rúry som vybral prvý korpus, natrel na to plnku a zalial druhou polovicou cesta a dopiekol 30 min. na 180 °C
Po vychladnutí som na vrch nalial čokoládovú polevu.
Povrch môžete ozdobiť, ja som použil mandľové lupienky nasucho opečené na panvici.
Dobrú chuť praje eRZetko