štvrtok, 20 júna, 2024

Medené srbské srdce

Korpus: 300 g hladkej múky, 10 g sódy bikarbóny, 10 g kakaa, 5 g perníkového korenia, 190 g kryštálového cukru, 300 ml mlieka, 100 ml oleja, 75 g slivkového lekváru, 2 polievkové lyžice vody, vajce.

Na plnku: 150 g slivkového lekváru, 50 ml vody, 100 g strúhanej čokolády.

Poleva: 100 g čokolády na varenie, Céra

Suché ingrediencie, okrem cukru, som spojil, preosial, pridal cukor, vymiešal. Pridal som mlieko, olej, slivkový lekvár, vodu a vajce. Rozdelil som cesto na dve polovice. Prvú polovicu som nalial do formy srdca vymastenej a vysypanej hladkou múkou. Piekol 10 min. na teplote 180 °C.

Plnka: zmiešal som slivkový lekvár, vodu a strúhanú čokoládu (môžete aj nadrobno nasekať).

Z rúry som vybral prvý korpus, natrel na to plnku a zalial druhou polovicou cesta a dopiekol 30 min. na 180 °C

Po vychladnutí som na vrch nalial čokoládovú polevu.

Povrch môžete ozdobiť, ja som použil mandľové lupienky nasucho opečené na panvici.

Dobrú chuť praje eRZetko

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Sem zadajte svoje meno

This site is protected by wp-copyrightpro.com